Vragen

Leveringstijden

Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je pakket er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.

De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!

ONZE BEZORG VENSTERS

 • Donderdag tussen 17:00-22:00 uur
 • Vrijdag tussen 08:00-22:00 of tussen 17:00-22:00
 • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Contactloze bezorging

De bezorgers houden een veilige afstand en zetten het pakket voor de deur en tekenen zelf voor ontvangst, dit hoeft u niet te doen. De bezorgers hebben desinfecterende handgel en doekjes, en gebruiken die regelmatig.

Hoe werkt het bestelproces?

Klik op het varken op de homepage en bestel jouw deel van een varken. Tussen bestellen en leveren zit twee tot vier weken. We besteden veel tijd en moeite aan ons vlees. We slachten en verwerken artisanaal en dat kost tijd.

Hoe houden we je op de hoogte?

Je krijgt vier mail berichten.

 1. Je krijgt bericht als het hele varken, waarvan jij een deel hebt besteld, is verkocht. Dit duurt meestal één week.
 2. We informeren je wanneer het varken geslacht en uitgeleverd wordt.
 3. Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je varken er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.
 4. De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!


Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes. Je pakket wordt vers bij je aangeleverd, dan kun je zelf beslissen wat je in de koelkast legt en wat de vriezer in gaat.

Hoe kan ik mijn leverdag & gegevens wijzigen?

Bij bestellen kun je een leverdag kiezen. Wil je het levermoment veranderen? Dat is makkelijk! Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in Mijn Account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Je kunt wijzingen doorgeven tot vrijdag ochtend 08:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Ben je niet thuis? Dan proberen we je pakket te bezorgen bij de buren. Als dat ook niet lukt, nemen we het pakket weer mee. Het vleespakket wordt dan gekoeld bewaard zodat we de volgende dag nog eens kunnen proberen om het bij je te bezorgen.

Wil je het levermoment veranderen? Dat kan tot een aantal dagen voor je levering. Je kunt wijzingen in je levering doorgeven door in te loggen in je account bovenaan de website. Daar kun je met een klik op de knop een ander levermoment kiezen.

Je kunt wijzingen doorgeven tot vrijdag ochtend 08:00 de week voor je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een berichtje naar vragen@grutto.com en we zorgen dat je alsnog je pakket ontvangt!

Kan ik jullie bellen?

Zeker! Je kunt ons bellen op 0294-224200. We zijn telefonisch bereikbaar op:

 • Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur

Kan ik stukken vlees bijbestellen?

Nee, helaas. Wij vinden het belangrijk dat alles van het varken wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we haar vlees horizontaal, dat betekent van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees. Je kunt wel kiezen om een klein of groot pakket te bestellen.

Hoe lang is het vlees houdbaar?

Na ontvangst kun je het verse vlees 5 dagen bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel 3 maanden lang in de vriezer bewaren.

Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de inhoud en verder alle relevante informatie over het varken. De stickers op het varken vermelden ook de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren.

Hoe worden de dieren verzorgd?

We werken alleen met de beste boeren! Onze boeren zorgen goed voor hun dieren en voor het milieu. Allemaal op hun eigen manier, maar aan deze checklist voldoen ze allemaal.

 • Liefde voor het varken
 • Het beste voer
 • Biggetjes blijven bij de moeder
 • Geen preventieve antibiotica
 • Bezig met duurzaamheid

Wil je meer weten over hoe de varkens specifiek per boer worden gehouden? Kijk dan op onze Boeren Pagina.

Heb je nog meer vragen? Of wil je een keertje langskomen op de boerderij? Laat het ons weten. Een boerderij bezoek is alleen mogelijk in groepsverband. Stuur een mail naar vragen@grutto.com en wij nemen contact met je op.

Met welke boeren werken jullie samen?

We werken alleen met de beste boeren! Onze boeren zorgen goed voor hun dieren en voor het milieu. Allemaal op hun eigen manier, maar aan deze checklist voldoen ze allemaal.

 • Liefde voor het varken
 • Het beste voer
 • Biggetjes blijven bij de moeder
 • Geen preventieve antibiotica
 • Bezig met duurzaamheid

Wil je meer weten over hoe de varkens specifiek per boer worden gehouden? Kijk dan op onze Boeren Pagina.

Mogen de biggetjes bij hun moeder blijven?

Ja, de biggetjes leven bij hun moeder tot dat ze groot genoeg zijn om op eigen benen te kunnen staan.

Zoekt één van jullie boeren nog een vrouw?

Boer zoekt vrouw! Ja, ook wij zijn fan. We krijgen regelmatig mailtjes of onze boeren nog single zijn. Helemaal begrijpelijk natuurlijk, want onze boeren zijn super leuk! Maar helaas, al onze boeren hebben hun liefde al gevonden.

Past mijn pakket in de vriezer?

In een normale vriezer die je bij elke witgoedwinkel kunt kopen, past het vlees in 1 lade (46cm x 30cm x 10cm), omdat het heel efficiënt is ingepakt. De stukken varken hebben een stickers met daarop de inhoud van het pakket en informatie over het invriezen en bewaren, zo zie je snel wat je wil ontdooien om vanavond op te eten.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?

Wij vinden het belangrijk dat alles controleerbaar wordt verwerkt. Daarom verwerken we het varken horizontaal. Echt alles wordt gebruikt, van de snuit tot de krulstaart. Het vlees van de varkenspootjes, spareribs, krabbetjes, schenkel en alle andere onderdelen die van het varken komen gebruiken we in onze gehaktproducten waar weer de worstjes en het gehakt van worden gemaakt.

Hoe weet ik zeker dat dit vlees van het varken komt die ik hebt besteld?

Elk pakket is genummerd aan de hand van het bliknummer van het varken die op de website staat en wordt vermeld in je bestelling. Zo kies je zelf voor de boer en voor het varken.

Hoe werkt de gehakt keuze?

We verwerken het varken horizontaal. Van kop tot staart. Het grootste gedeelte van het vlees wordt gesneden in mooie snijvlees producten zoals medaillons, filetlappen en hamlappen. Bij het fileren van het vlees blijven er kleine stukjes vlees over, deze snijresten verwerken we tot gehakt.

Het gehakt wordt per week verwerkt in pakjes gehakt, worsten en hamburgers bij de BBQ opties. Omdat de gehaktmolens niet werken met een kleine hoeveelheid vlees, wordt het gehakt van alle varkens in een betreffende leverweek gezamenlijk verwerkt.

Per pakket kun je een vast aantal gehakt pakketjes kiezen. Je hebt de keuze tussen 3 á 4 soorten gehaktproducten van ongeveer 120 tot 240 gram per pakje. Geniet voortaan dus van jouw favoriete gehaktproducten!

Waarom mis ik sommige vleesstukken in de pakketten?

Sommige 'luxe vleesstukken' (zoals de ribkarbonade of spareribs, bijvoorbeeld) zul je niet terugvinden in onze pakketten. Dit is omdat het niet mogelijk is deze gelijkmatig te verdelen in het aantal 'kop-tot-staart' pakketten dat wij van één varken kunnen maken. Dit komt doordat er meestal meer pakketten gemaakt kunnen worden dan het aantal beschikbare 'luxe vleesstukken' uit één varken.

Waarom gebruiken jullie plastic als vleesverpakking?

Dit doen wij om het vlees gekoeld, hygiënisch en betaalbaar te kunnen vervoeren. Als we papier of karton konden gebruiken i.p.v. plastic hadden we dat allang gedaan...

Verder staat de markt voor duurzame vleesverpakkingen echt nog in de kinderschoenen. Hierdoor zijn plastic alternatieven vaak erg prijzig of van mindere kwaliteit, en gaan dus ten koste van de betaalbaarheid en/of veiligheid van onze producten.

Terwijl we wachten op betaalbare, duurzame alternatieven hebben we ervoor gezorgd dat het plastic in onze verpakkingen zo dun mogelijk is om ons verbruik te minimaliseren. Ook spreken we regelmatig met onze leveranciers om uit te zoeken hoe we onze verpakkingen continu duurzamer kunnen maken en het milieu zo min mogelijk belasten.

Hoe wordt mijn varken geslacht?

De varkens worden geslacht door Slachterij Willems (Ewijk) in een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak. Dit gebeurt kleinschalig en artisanaal. Hoe dat gaat?

De dieren komen minimaal één dag van te voren aan bij het slachthuis om tot rust te komen. Op de dag van slachten worden de varkens door een elektrische schok verdoofd en door het uitvoeren van een oogreflex test wordt er gecontroleerd of dit gelukt is. Als hieruit blijkt dat het varken verdoofd is wordt het liggend verbloedt. Pas wanneer het varken dood is wordt het opgehangen.

Hierna leggen we de varkens op een rek en zakken ze in warm water om onthaard te worden. Van dit proces zijn er veel vreselijke beelden te zien waar varkens nog levend in het water terecht komen. Maar dit gebeurd zeker niet in onze slachterij! Als een varken nog zou leven wanneer de ketting van zijn poot wordt gehaald dan zou het gewoon nog kunnen weglopen.

Na het ontharen worden de laatste stoppels afgebrand, wordt het varken opgesneden en worden alle ingewanden verwijderd. Als laatst wordt het varken doormidden gezaagd, afgespoeld en bijgesneden. Daarna is het klaar om door de slagers te worden geproportioneerd.

Welke toevoegingen gebruiken jullie in het vlees? (allergie-informatie)

Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie. Verder is al ons vlees 100% lactosevrij en biologisch gecertificeerd!

Aan enkele producten (worstjes & rollade) voegen we zout, peper en kruiden toe, hieronder vind je een overzicht van alle producten met kruiden. Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en voedingswaarden.

Product Ingrediënten Voedingswaarden (per 100g)
Gehakt met 1% zeezout Varkensvlees (99,01%), zeezout (0,99%). Energie: 1141 kJ / 275 kcal
Vetten: 23,1 g (waarvan verzadigde vetzuren: 8,7 g)
Koolhydraten: 0,6 g (waarvan suikers: 0,4 g)
Eiwitten: 16,2 g
Zout: 2,0 g
Braadworst Varkensvlees (99%), zeezout, witte peper, foelie, nootmuskaat. Energie: 1139 kJ / 275 kcal
Vetten: 22,8 g (waarvan verzadigde vetzuren: 8,6 g)
Koolhydraten: 1,0 g (waarvan suikers: 0,6 g)
Eiwitten: 16,1 g
Zout: 2,5 g
Bellissimoworst Varkensvlees (98%), zeezout, witte peper, nootmuskaat, knoflook, kruidenmix Italia* (*kruidenmix met oregano, bonenkruid, majoraan, tijm, basilicum, rozemarijn en salie). Energie: 1155 kJ / 279 kcal
Vetten: 23,3 g (waarvan verzadigde vetzuren: 8,8 g)
Koolhydraten: 0,8 g (waarvan suikers: 0,4 g)
Eiwitten: 16,4 g
Zout: 1,1 g
Rollade Varkensvlees (98%), zout, witte peper, koriander, gember, nootmuskaat, foelie, cardamom. Energie: 707 kJ / 169 kcal
Vetten: 9,7 g (waarvan verzadigde vetzuren: 3,6 g)
Koolhydraten: 0,4 g (waarvan suikers: 0,1 g)
Eiwitten: 19,9 g
Zout: 1,5 g
Hamburger Varkensvlees (98%), zeezout (1%), tomatenpoeder, thijm, zwarte peper, natuurlijk aroma. Energie: 1144 kJ / 276 kcal
Vetten: 22,9 g (waarvan verzadigde vetzuren: 8,6 g)
Koolhydraten: 1,3 g (waarvan suikers: 0,8 g)
Eiwitten: 16,1 g
Zout: 2,0 g
Shoarma Varkensvlees (96,6%), zout, paprikapoeder, kurkuma, nootmuskaat, cayennepeper, peterselie, uienpoeder, witte peper, fenegriek, gember, lavaswortel, knoflookpoeder. Energie: 504 kJ / 120 kcal
Vetten: 3,1 g (waarvan verzadigde vetzuren: 1,0 g)
Koolhydraten: 0,8 g (waarvan suikers: 0,1 g)
Eiwitten: 21,8 g
Zout: 1,1 g

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!

Koopeenvarken.nl
Onderdeel van Grutto.com B.V.
Rijksstraatweg 9-C
1396 JC Baambrugge
Kvk nummer 58587950
BTW nummer NL 8531.01.814.B01