Wildzwijnrollade

Bereiding Wildzwijnrollade

Koopeenvarken.nl wildzwijnrollade
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 30 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de rollade half uur voor het bereiden uit de verpakking. Leg het op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Bestrooi de rollade met peper, zout en andere kruiden naar keuze.
  5. Zet een braadpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  6. Bak de rollade rondom lichtbruin, ook de zijkanten. Gebruik hiervoor een vleestang of houten spatel en een vleesvork.
  7. Leg de rollade nu in een ovenschaal of ovenbestendige pan en zet deze in de oven.
  8. Zet de rollade in de voorverwarmde oven en gaar in ± 60 minuten naar een kerntemperatuur van 65 graden, terwijl je de rollade af en toe bedruipt.
  9. Haal de rollade uit de oven, dek het af met wat aluminiumfolie en laat het vlees nog even rusten.
  10. Vergeet bij het serveren niet het netje om het vlees eraf te halen!

Serveertip: serveer de rollade met groente naar keuze. Deze kun je in de oven meebakken, net zo handig! Eet smakelijk!

Koop pakket met wildzwijnrollade