Varkensrollade

Wat is varkensrollade?

Koopeenvarken.nl rollade

Een varkensrollade kan uit verschillende delen van het varken komen. De rollade kan daarom ook verschillen van smaak en de hoeveelheid vet. Wij van Koopeenvarken.nl halen de rollade uit de rug van het varken. We doorrijgen de rollade met vet, wat het vlees erg smaakvol maakt. Verder voegen we zout, witte peper, koriander, gember, nootmuskaat, foelie en cardamom aan de rollade toe. Een varkensrollade kan zowel in de oven als in de pan bereid worden. Bekijk hieronder de basisbereidingen.

Koop pakket met varkensrollade

Bereiding varkensrollade in de pan

Varkensrollade
  1. Zorg ervoor dat de rollade op kamertemperatuur is.
  2. Strooi wat zout en peper op de rollade.
  3. Zet een hoge pan met wat boter of olie op hoog vuur.
  4. Schroei de rollade rondom dicht in de pan.
  5. Zet het vuur laag en zet de deksel op de pan.
  6. Laat het vlees ongeveer 40 minuten op het vuur, draai regelmatig om.
  7. Serveer de varkensrollade bijvoorbeeld met groenten naar keuze en aardappels.

Bereiding varkensrollade in de oven

Varkensrollade oven
  1. Zorg ervoor dat de rollade op kamertemperatuur is.
  2. Verwarm de over voor op 170 graden.
  3. Strooi wat kruiden en zout en peper op de rollade.
  4. Bak de rollade in een pan met boter rondom bruin.
  5. Leg de rollade in een ovenschaal en stop deze in de oven.
  6. Laat de rollade ongeveer 45 minuten in de oven.
  7. Serveer de varkensrollade met groenten naar keuze. Deze kan je in de oven meebakken.