Varkensmedaillon

Wat is varkensmedaillon?

Koopeenvarken.nl medaillons

Een varkensmedaillon is een gesneden varkenshaas. De varkenshaas wordt in plakken van ongeveer 2 cm gesneden, dit heten medaillons. De varkenshaas komt uit de rug van het varken en is een langwerpige spier. Het is een spier die bijna niet actief is, waardoor het vlees erg fijn en zacht is. Het middenstuk van de haas is favoriet, hier worden dan ook de medaillons uitgesneden. Varkensmedaillons kennen veel heerlijke recepten. Bekijk hieronder de basisbereiding.

Koop pakket met varkensmedaillons

Bereiding varkensmedaillon

Varkensmedaillons
  1. Zorg ervoor dat de medaillons op kamertemperatuur zijn.
  2. Strooi wat zout en peper op de varkensmedaillons.
  3. Bereid het vlees op hoog vuur, met een beetje olie of roomboter in de pan.
  4. Draai de varkensmedaillons na 2 minuten om en bak ze nog 2 minuten aan de andere kant. Varkenshaas kan rosé gegeten worden.
  5. Haal het vlees van het vuur en laat het onder aluminiumfolie even rusten.
  6. Serveer de medaillons bijvoorbeeld met je lievelingsgroenten en een roomsaus.