Varkenskarbonade

Wat is varkenskarbonade?

Koopeenvarken.nl karbonade

Een varkenskarbonade wordt uit de rug of de schouder van het varken gesneden en bevat bot uit dat deel. De ribkarbonade wordt bij de rib weggesneden en de schouderkarbonade bij de schouder van het varken. Het vlees varieert in vet, omdat dit ook het geval is bij het varken. Niet elke karbonade uit de rug is bijvoorbeeld even vet. Karbonade is erg lekker voor op de BBQ, maar kan ook prima in de koekenpan bereid worden.

Koop pakket met varkenskarbonade

Bereiding varkenskarbonade

Varkenskarbonade
  1. Zorg ervoor dat de karbonade op kamertemperatuur is.
  2. Strooi wat zout en peper op de varkenskarbonade.
  3. Zet een pan op hoog vuur met roomboter. Bak de boter bruin.
  4. Leg de varkenskarbonade in de boter en zet het vuur na een paar minuten wat lager (als het vlees bruin is).
  5. Bak de karbonades op laag vuur nog ongeveer 15 minuten.
  6. Serveer de varkenskarbonade bijvoorbeeld met aardappels en je favoriete groenten.