Varkensgehakt met 1% zeezout

Wat is varkensgehakt?

Koopeenvarken.nl gehakt

Gehakt wordt gemaakt van snijresten. Het restvlees wordt door een matrijsplaat gehaald, waardoor de sliertjes van het gehakt ontstaan. Het gehakt van Koopeenvarken.nl wordt alleen gekruid met een beetje zeezout (1%) en is verder puur varkensvlees. Gehakt kan op meerder manieren bereid worden. Het is lekker in pasta of lasange, er kan een burger van gemaakt worden of gehaktballetjes. De bereiding voor gehaktballen staat hieronder.

Koop pakket met varkensgehakt

Recept gehaktballen

Varkensgehakt
  1. Zorg ervoor dat de gehakt op kamertemperatuur is.
  2. Kruid het vlees met kruiden naar keuze.
  3. Snij een uitje/sjalotje en knoflook fijn.
  4. Kneed het gehakt met een rauw eitje, de ui en knoflook en met paneermeel tot ballen.
  5. Bak de gehaktballen, in een pan met boter, rondom bruin.
  6. Serveren met tomatensaus? Zet de oven op 200 graden.
    Maak zelf tomatensaus of koop een saus in de supermarkt.
  7. Leg de ballen in een ovenschotel. Giet de tomatensaus over de gehaktballen.
  8. Zet de gehaktballen voor 30 min. in de oven.
  9. Serveer bijvoorbeeld met brood of pasta.