Varkensgehakt met 1% zeezout

Wat is varkensgehakt?

Gehakt wordt gemaakt van snijresten. Het restvlees wordt door een matrijsplaat gehaald, waardoor de sliertjes van het gehakt ontstaan. Het gehakt van Koopeenvarken.nl wordt alleen gekruid met een beetje zeezout (1%) en is verder puur varkensvlees. Gehakt kan op meerder manieren bereid worden. Het is lekker in pasta of lasange, er kan een burger van gemaakt worden of gehaktballetjes. De bereiding voor gehaktballen staat hieronder.

Koop pakket met varkensgehakt

Bereiding varkensgehakt

Koopeenvarken.nl gehakt
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal het gehakt een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Verhit een koekenpan met een klontje boter of twee eetlepels olie op middelhoog vuur.
  4. Laat het gehakt even kort aanbraden en druk het daarna uit elkaar met een spatel of houten lepel.
  5. Blijf goed roeren tot het vlees niet meer roze maar mooi bruin van kleur is; het is nu gaar.

Serveertip: Wil je liever iets anders dan geruld gehakt? Je kunt ook voor een ander recept kiezen, zoals hamburgers of gehaktballen!