Varkensfiletlapjes

Wat zijn varkensfiletlapjes?

Koopeenvarken.nl filetlapjes

Een varkensfiletlapje komt uit de rug van het varken, in de buurt van de ribben. De varkensfiletlapjes zijn erg smakelijk door het randje vet. Het vlees is mals en dungesneden en hoeft daarom niet lang gebakken te worden. Varkenslapjes zijn erg gezond, het is een bron van vitamine B, D en zink en ijzer.

Koop pakket met varkenslapjes

Bereiding varkensfiletlapjes

Varkensfiletlapjes
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de filetlappen een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Dep het vlees met wat keukenpapier droog en haal de filetlapjes door de bloem. Zo wordt het vlees minder snel droog tijdens het bakken. Voeg pas na het bakken eventueel zout of peper toe.
  4. Verhit een koekenpan met een klontje roomboter op middelhoog vuur.
  5. Bak de filetlapjes in circa 4 minuten gaar. Keer halverwege. Bak het vlees niet te lang, want filetlapjes kunnen snel wat droog worden!
  6. Klaar? De filetlapjes hebben van binnen een beetje een witte of lichtroze kleur. Je kunt dit controleren door ze voorzichtig in te snijden.

Serveertip: Een beetje pit is hier erg lekker bij. Wat dacht je van de filetlapjes met rijst en pittige paksoi met een rood pepertje?

Bekijk ook dit recept voor filetlapjes in kleverige soja-honing marinade!