Shoarma

Wat is shoarma?

Shoarma is een gerecht uit het Midden-Oosten. Daar wordt het normaliter van lams- of rundvlees gemaakt. In Nederland maken we ook shoarma van varkensvlees. De shoarma wordt gekruid met zout, paprikapoeder, kurkuma, nootmuskaat, cayennepeper, peterselie, uienpoeder, witte peper, fenegriek, gember, lavaswortel en knoflookpoeder. Het vlees is erg smaakvol en hoeft maar even gebakken te worden. Eet de shoarma traditioneel in een pitabroodje met sla en knoflooksaus. Bekijk de bereiding hieronder.

Koop pakket met shoarma

Bereiding: broodje shoarma

Koopeenvarken.nl shoarma
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de shoarma een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg het vlees op een bord op het aanrecht. Zo kan het rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Doe de shoarma in de pan en bak in ongeveer 5 minuten gaar.

Serveertip: Bak een pitabroodje een paar minuten in de oven of in een broodrooster. Snijd ze open en vul de broodjes met de shoarma. Om het écht af te maken, kun je er wat frisse ijsbergsla en knoflooksaus bij eten. Genieten!