Shoarma

Wat is shoarma?

Koopeenvarken.nl shoarma

Shoarma is een gerecht uit het Midden-Oosten. Daar wordt het normaliter van lams- of rundvlees gemaakt. In Nederland maken we ook shoarma van varkensvlees. De shoarma wordt gekruid met zout, paprikapoeder, kurkuma, nootmuskaat, cayennepeper, peterselie, uienpoeder, witte peper, fenegriek, gember, lavaswortel en knoflookpoeder. Het vlees is erg smaakvol en hoeft maar even gebakken te worden. Eet de shoarma traditioneel in een pitabroodje met sla en knoflooksaus. Bekijk de bereiding hieronder.

Koop pakket met shoarma

Bereiding broodje shoarma

Broodje shoarma
  1. Zet een pan met wat olie op het vuur.
  2. Bak de varkensshoarma gaar, op middelhoog vuur.
  3. Doe de pitabroodjes in de broodrooster, oven of bak ze kort in de pan, zodat ze warm worden.
  4. Snij de broodjes open en besmeer ze met knoflooksaus.
  5. Doe het shoarmavlees tussen de broodjes.
  6. Doe wat sla, komkommer, rode ui en een plakje kaas op het broodje.
  7. Je kan eventueel nog chilisaus of sambal toevoegen voor een pittige bite.