Schnitzels

Wat is een schnitzel?

Koopeenvarken.nl schnitzels

De schnitzel kennen de meeste mensen uit Oostenrijk. De daar bekende wienerschnitzel is van kalfvlees gemaakt. Varkensschnitzels komen uit de bil van het varken. Het vlees wordt vaak gepaneerd en gebakken in de pan. Lees hieronder de basisbereiding voor een knapperige kruidenschnitzel.

Koop pakket met schnitzels

Bereiding schnitzel met kruidenkorst

Varkensschnitzels
  1. Zet 3 diepe borden klaar. Één met bloem, één rauwe ei en één met panko.
  2. Meng eventueel wat extra kruiden naar keuze door de panko.
  3. Pak de schnitzels en haal ze een voor een door alle borden, op de volgore van hierboven.
  4. Zet een pan op middelhoog vuur met olie.
  5. Bak de schnitzels rondom gaar.
  6. Serveer de schnitzels bijvoorbeeld met asperges en citroenroomsaus.