Schnitzels

Wat is een schnitzel?

Koopeenvarken.nl schnitzels

De schnitzel kennen de meeste mensen uit Oostenrijk. De daar bekende wienerschnitzel is van kalfvlees gemaakt. Varkensschnitzels komen uit de bil van het varken. Het vlees wordt vaak gepaneerd en gebakken in de pan. Lees hieronder de basisbereiding voor een knapperige kruidenschnitzel.

Koop pakket met schnitzels

Bereiding schnitzel

Varkensschnitzels
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de schnitzels een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet drie diepe borden klaar. Eén met bloem, één met een losgeklopt eitje en één met paneermeel. Meng eventueel wat kruiden naar keuze door het paneermeel.
  4. Haal de schnitzels één voor één door alle borden. Eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatst door het paneermeel.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  6. Bak de schnitzels kort totdat beide kanten lichtbruin zijn.
  7. Draai nu het vuur nu laag en braad de schnitzels in ongeveer 8 minuten gaar en krokant.
  8. Keer ze af en toe om, maar niet te vaak; zo blijft de korst mooi heel.

Serveertip: Een simpele champignonroomsaus maakt deze klassieker helemaal af! Geniet er van.