Bellissimoworst

Wat is een bellissimoworst?

De bellisimoworst wordt gemaakt uit de snijresten van het varken, net als bij gehakt. Het vlees kan dus uit verschillende delen van het varken komen. De bellisimoworst wordt gekruid met zeezout, witte peper, nootmuskaat, knoflook, oregano, bonenkruid, majoraan, tijm, basilicum, rozemarijn en salie. Met deze worstjes heb je snel en makkelijk een heerlijke maaltijd op tafel. Bekijk hieronder het recept voor bellissimoworst.

Koop pakket met bellissimoworst

Bereiding bellissimoworst

Koopeenvarken.nl bellissimoworst
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de worsten een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Braad de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom goudbruin. Stoof de worsten vervolgens met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar, keer halverwege.

Serveertip: Wij eten braadworst het liefst bij een goede winterse stamppot, zoals andijvie of boerenkool. Het is natuurlijk ook heerlijk op een broodje met een beetje mosterd.