Eet minder en beter vlees

Traceerbare varkensvleespakketten van de boer, bij jou bezorgd.

Vlees kopen bij de boer

Welkom op koopeenvarken.nl. Leuk dat je ons gevonden hebt. Op de homepagina kun je op één van de twee varken klikken en jouw deel bestellen. Je krijgt jouw deel van je varken in de vorm van een pakket. Een pakket bestaat uit alles van de varken; van worst tot biefstuk. Het pakket wordt dan gekoeld bezorgd in heel Nederland.

De boer is anoniem geworden. We kopen ons vlees niet meer bij een boer, maar in een helverlichte, gekoelde supermarkt. Waar is het eigenlijk fout gegaan. Niemand weet het meer precies, maar in de loop van de jaren zijn we de weg kwijt geraakt. Kinderen denken dat melk aan een boom groeit en dat vlees in een supermarkt ontstaat. Het is wat overtrokken, maar we zijn ver komen te staan van ons voedsel. Iedereen snapt ook wel dat je niet alles open kunt gooien maar een beetje meer persoonlijk zou heel mooi zijn.

De boer

De boer is de belangrijkste schakel. Hij of zij is degene die de dieren op een goede manier groot brengt en de dieren het voer geeft wat ze verdienen. Vers gras ingezaaid met kruiden, eigen graan, bierbostel en een hele hoop liefde. Geen middelen die niet thuis horen op een goede boerderij. Chemicaliën en antibiotica. Zo wordt ons vlees het beste en het meest traceerbare vlees wat je kan vinden.

Onze boer

Daarom kopen wij direct bij de boer. Wij kennen de boer, wij weten waar hij voor staat en wij weten hoe hij zijn bedrijf runt. Drie generaties lang boert de familie Te Voortwis al in Baambrugge. Dirco is een jonge boer die weet wat er aan de hand is in de maatschappij. Hij staat er middenin. Dat is een ideale partner voor ons.

Geen tussenhandel

Wij gebruiken geen tussenhandelaren en kopen de koeien bij een boer die we kennen. Daardoor ‘reist’ het vlees niet. De koeien gaan direct van de boerderij naar de slachterij, dan naar onze eigen slagerij en zo in een gekoeld busje naar jou toe. Makkelijker en traceerbaarder en vooral simpeler kan het niet. En het is daarom ook nog heel betaalbaar.

Vlees kopen bij de boer doe je bij koopeenvarken.nl.