Shoarma met Tzatziki en gegrilde groente

Ingrediënten

  • 250 g shoarma
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode peper
  • 1 handvol verse peterselie, gehakt
  • 1/4 komkommer, in plakjes
  • 100 g Griekse yoghurt
  • Sap van een citroen
  • 2-4 eetlepels olijfolie
  • 100 g feta
  • 4 pitabroodjes
  • Peterselie voor het serveren

Shoarma met Tzatziki en gegrilde groente

Auteur:

Bereiden

Verhit een pan met de olijfolie, bak de helft van de knoflook kort en voeg dan de helft van de uienringen en de shoarma toe. Bak het geheel ongeveer 6-8 minuten en roer regelmatig.

Snijd de paprika's in reepjes. Neem een ​​grillpan of normale pan en bak de reepjes in een beetje olijfolie ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.

Meng in een schaaltje de yoghurt met de komkommer, de resterende knoflook, peterselie, het citroensap en 1 eetlepel olijfolie.

Toast de pitabroodjes, snijd ze open en vul elke broodje met shoarma, reepjes paprika, verkruimelde feta en voeg tenslotte een flinke klodder tzatziki toe. Serveer de shoarma pita met de resterende uienringen en peterselie.