← Terug naar recepten overzicht


INGREDIËNTEN

  • 4 eetl. bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 6 eetl. panko
  • 1 eetl. rozemarijn
  • 1 eetl. tijm
  • 4 schnitzels
  • 500 g groene asperges, houtachtige onderkant verwijderd
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • Zonnebloemolie
  • 200 g verse roomkaas
  • sap + rasp van 1/2 citroen
  • 2 eetl. kappertjes
  • Kruidenschnitzel met citroenroomsaus en groene asperges

    Auteur: Diane

    Zet drie diepe borden klaar met afzonderlijk bloem, ei en panko. Meng de rozemarijn, tijm en een flinke snuf grof zeezout door de panko. Haal elke schnitzel achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko en zet apart.

    Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar. Fruit ondertussen de sjalotten in een steelpannetje, voeg de azijn toe en bak circa 4 minuten. Voeg de roomkaas en het citroen sap + rasp toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de kappertjes toe en roer door.

    Schenk een laag olie van 1 cm in een koekenpan en verhit deze. Bak de schnitzels in 2 porties in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer met de asperges, citroenroomsaus en extra partjes citroen naar smaak.