Basisbereidingen varkensvlees | Koopeenvarken.nl

Basis-bereidingen pakket

Auteur: Diane

De meesten onder jullie weten wel hoe om te gaan met een goed stukje varkensvlees. Maar voor alle duidelijkheid en ‘altijd handig om te hebben’, hieronder uitleg over de producten en een aantal basisbereidingstips. Als je terug gaat naar recepten, vind je een paar heerlijke recepten, ter inspiratie. Veel kookplezier en eet smakelijk!

Medallions

Vouw bij het braden de punt naar binnen en steek of bind deze vast met een prikker of rolladetouw, zodat het haasje overal even dik is. Laat varkenshaas na bereiding ± 5 min. rusten. bakken ± 10-15 min.

Filetlapjes

Haal het filetlapje voor het bakken door de bloem en bak het kort. Zout het vlees pas na bereiding. bakken ± 4-6 min.

Karbonade

Een karbonade wordt ook wel kotelet genoemd. De karbonade geldt als een malse en magere karbonade. bakken ± 6-8 min.

Rollade

Een varkensrollade bevat iets vet. Hierdoor wordt het vlees extra smakelijk en droogt het niet zo snel uit. Een rollade is panklaar, gezouten en gekruid. braden ± 80-90 min.

Hamlappen

Als u voor het bakken de lappen met bloem bestuift, levert dat een licht gebonden en lekkere bruine jus op. bakken ± 8-10 min.

Schnitzels

Serveer gepaneerde schnitzels met een schijfje citroen. Dat neemt de smaak van de boter weg, die wordt opgenomen door het paneermeel. bakken ± 6-8 min.

Speklappen

Speklappen zijn afkomstig van het buikspek. Dat is de magerste speksoort. Smaakidee: kerrie, peper, ketjap, ketoembar. Wist u dat… speklappen ook gegrild kunnen worden en dan minder vet bevatten. bakken ± 6-10 min.

Poulet/nasivlees

Lekker Nasi of bamivlees, wordt meestal gemaakt van iets doorregen varkensvlees. bakken ± 8-10 min.

Braadworsten/bellissimoworsten

De verse worsten worden samengesteld uit varkensgehakt met kruiden. Zachtjes braden in ruim boter voorkomt openbarsten. braden ± 12-15 min.

ONTDOOI TIP

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Heb je haast en wil je snel het vlees ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een pan met koud water. Binnen 10-15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Maar liever niet ontdooien in de magnetron! Daar wordt het vlees taai van.