Boeren: Giso & Gijsbert Boele Locatie: Loenersloot Rassen: Bentheimer, Piétrain x Duroc

Kasteel varkens

Boer Gijsbert Boele houdt samen met zijn zoon Giso prachtige Piétrain x Duroc varkens op het landgoed van Kasteel Loenersloot. Tot 2011 was het kasteel bewoond door een barones. Erg aangenaam was het er niet: in de winter werd het huis zo koud, dat de barones rondjes op de fiets door het huis maakte om op te warmen.

Het kasteel is nu deel van het Utrechtse landschap en is te bezoeken!

Piétrain x Duroc

Het Piétrain x Duroc varken is een kruising van twee rassen, en heeft meer vlees dan de Bonte Bentheimers die deze boeren in 2018 hadden. Het vlees is fantastisch van smaak en heeft een mooie marmering van dunne vetlijntjes in het vlees. Dit is echt voor de kenners. Jij dus!

De boerderij

De varkens groeien langzaam op op de biologische boerderij van Giso en Gijsbert. Wat vroeger een mestopslag was voor de koeien is omgebouwd tot een mooie ruimte waar de varkens kunnen wroeten. In het midden van de ruimte staat een oude doorloopwagen waar de koeien vroeger in gemolken werden. Boeren Giso en Gijsbert hebben alles uit de wagen gehaald en er stro ingelegd zodat de varkens er lekker in kunnen liggen. Verder eten ze eten voer van het land (kuilgras, appels, brok en riet) en worden ze met zorg behandeld. Het voer wordt geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten geen chemisch-synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Zoals het hoort!