Bert & Veronica Pappot

Boeren: Bert & Veronica Pappot Locatie: Eibergen Rassen: Gasconne x Piétrain, Baambrugsvarken, Berkshire, Bonte Bentheimer

DE BOER & BOERDERIJ

Na 25 jaar als gangbare varkensboer besloot Bert Pappot in 2017 om te stoppen als varkenshouder. In 2016 had hij de mogelijkheid om te verdubbelen naar 800 zeugen, maar koos ervoor dit niet te doen omdat hij de financiering te hoog vond.

In zijn omgeving zag hij hoe meerdere, hardwerkende varkensboeren failliet gingen. Daarom koos hij er uiteindelijk voor om zijn zeugen te verkopen en iets anders te gaan doen. Gelukkig vond hij snel een nieuwe baan als zeugen- en biggenspecialist bij Trouw Nutrition. Maar... na drie weken begon het weer te kriebelen en besloot Bert om een paar zeugen te gaan houden als hobby. In deze periode zag hij in dat het anders kan als varkensboer. In de gangbare industrie was Bert gewend geraakt dat alles snel en efficiënt moest. Pas toen zijn zeugen vrij rondliepen realiseerde hij voor het eerst dat biggen zo beweeglijk zijn en graag communiceren. Daarom noemt hij zijn dieren "praatvarkens". Waar Bert voorheen als gangbare boer bezig was met het proces, is hij nu bezig met de dieren. Precies zoals wij dat graag zien en willen steunen!

Boerderij 'Nieuw Wolberink' in Eibergen is een vernieuwde varkensboerderij. Bert en Veronica Pappot verwelkomen graag bezoekers op hun boerderij. Een bezoekje brengen aan deze boerderij is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam! Wil je een keertje langs? Stuur een mailtje naar vragen@grutto.com zodat we je hierbij kunnen helpen.

DE DIEREN & HET VOER

De varkens kunnen op één van de drie velden buiten rustig scharrelen. Doordat ze veel kunnen bewegen en de tijd krijgen om rustig op het gewenste gewicht te komen produceren de varkens prachtig vlees. Als voer krijgen de varkens brok (eigen recept), eikels, kastanjes en maïskolven om gezond te groeien.