Boer: Ben Bruurs Locatie: Baarschot Ras: Weidevarken

Weidevarken

Den Elshorst in Baarschot is een authentieke boerderij, waar Ben en Thea boeren met de sfeer van vroeger. Samen hebben ze een nieuwe manier van varkenshouden ontwikkelt, genaamd NATUURINCLUSIEF óf NATUURLIJK BOEREN.

De varkens leven vooral buiten en hebben als onderkomen een plaggenhut. Er is veel belangstelling voor de varkens in het Brabantse landschap. Zowel bezoekers uit de naaste omgeving als toeristen van verder weg waarderen het beeld van varkens in de wei. De wei bij de weidevarkens is opengesteld voor bezoekers, ook is het natuurgebied tegenover de weidevarkens vrij toegankelijk.

Bij de boerderij is er speciale aandacht voor:

  • natuurbehoud en -ontwikkeling, bomen en bloemrijke akkerranden.
  • recreatie in de natuur, liefhebbers kunnen gebruik maken van de aanwezige picknickplaatsen en wandelpaden.
  • educatie en rondleidingen (op reservering).

Beweging

De weidevarkens krijgen de ruimte en tijd om op het juiste gewicht te komen en om mooi gerijpt weidevlees te produceren. Doordat de varkens buiten kunnen scharrelen, krijgen ze veel beweging. Hierdoor ontstaat het echte weidevlees van weleer. Belangstellenden kunnen met eigen ogen zien hoe de dieren gezond opgroeien.

De boerderij

Den Elshorst uit Baarschot is een eigentijdse plattelandsonderneming met als slogan: 'Tref 't landelijk leven'. Ben Bruurs en Thea Moonen verwelkomen graag bezoekers op hun boerderij. Een bezoekje brengen aan deze boerderij is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam! Wil je een keertje langs? Stuur een mailtje naar vragen@grutto.com!